joi, 21 februarie 2013

ADIO PIELE USCATA!


Deshidratarea pielii, senzatia de piele care te strange si descuamarea pielii, sunt reactii specifice tenului uscat si sensibil.
In anotimpul rece aceste simptome se agraveaza, cauzeaza un disconfort maxim, afectand chiar si persoanele cu ten normal sau mixt.
Cauzele deshidratarii pielii:
* glandele sebacee nu lubrifiaza suficient pielea;
* dieta saraca in vitamine, care duce la un dezechilibru nutritional;
* expunerea la factori de mediu nefavorabili( vant, frig extrem, aer foarte uscat, poluat, fum, incaperi neaerisite);
* probleme cu glanda tiroida sau diabet;
* deficiente de vitamina A, C sau sulf;
* motive genetice;


Metode de combatere si tratare
Agravata de vant si temperaturile scazute, problema pielii uscate, pe langa disconfortul de moment, grabeste aparitia ridurilor.
Aplica constant aceste reguli si te vei bucura de un ten perfect!
1. Nu te spala pe fata cu apa de la robinet si mai ales nu folosi niciodata apa fierbinte, care dilata porii si favorizeaza aparitia vinisoarelor sparte din jurul nasului si de pe obraji.
Apa de la robinet este dura, usuca si inaspreste pielea; fiind tratata cu clor, stimuleaza radicalii liberi care ataca si distrug celulele si tesuturile sanatoase, ducand la imbatranirea prematura a pielii, aparitia petelor pigmentare.
Foloseste in schimb, apa minerala plata, apa termala sau infuzie de plante - musetel, galbenele, ceai verde, nalba, petale de trandafir.


2. Pentru curatarea tenului foloseste numai un sapun sau o lotiune speciala pentru fata.
Sapunurile obisnuite contin detergent care agreseaza tenul.
Pentru tenul uscat recomand sapunul negru african si sapunul de alep, care vor fi utilizate de 1-2 ori pe saptamana pentru o curatare mai profunda, iar in mod obisnuit, utilizati un lapte demachiant bland sau un gel de curatare neutru.

3. Exfolierea blanda
Chiar si tenul uscat, sensibil are nevoie de exfoliere, pentru a elimina celulele moarte care creeaza aspectul de piele descuamata si pentru a favoriza absorbtia substantelor nutritive din creme, uleiuri.
In cazul tenurilor uscate exfolierea se va face 1 data pe saptamana, utilizand produse cremoase, blande.
Miscarile trebuie sa fie circulare, usor energice, dara fara sa presati / apasati pielea.
Sugestii:
* ceai verde sau fulgi de ovaz maruntite in rasnita de cafea, sau faina de orez, care se va amesteca cu o lingurita de smantana,miere sau cu un demachiant cremos;
* iaurt natural amestecat cu suc de portocale sau miere - acizii lactici din iaurt vor exfolia si curata pielea foarte bland. Aplicati un astfel de amestec pe ten, cu miscari circulare, lasati sa actioneze 5 minute, clatiti

4. Masajul facial
Pielea uscata trebuie stimulata permanent cu un masaj, pentru care poti folosi un ulei vegetal presat la rece - argan, germeni de grau, migdale, avocado, masline / unt de shea, unt de mango sau flori galbenele, musetel, macerate in ulei (vezi indicatii in articolul de Aici)
Masajul se va face pe tenul perfect curat.

5. Dieta salvatoare
Pentru ca pielea sa isi recapete elasticitatea si sa isi mentina un nivel optim de hidratare, unele alimente trebuie sa fie nelipsite din alimentatia zilnica:
* sucuri proaspete din citrice;
* legume si fructe rosii, care sunt bogate in betacaroten, un aliat al pielii catifelate;
* alege cerealele integrale pentru micul de dejun, iar ca gustare seminte si nuci crude;
* consuma la cina sau pranz peste marin, o sursa bogata de omega 3; * consuma morcovi, care sunt bogati in vitamina A; * consuma alimente bogate in sulf, un stimulator puternic al sintezei de colagen - ceapa, usturoi, oua, fasole; * apeleaza la suplimente,capsule vitamine si minerale, mai ales primavara sau toamna - Omega 3, MSM, Coenzima Q10, vitamina E, vitamine speciale pentru piele.
* consuma 2 litri de apa zilnic. Un organism hidratat inseamna si piele hidratata.
Evita cafeaua si alcoolul, consuma in schimb ceai alb, ceai verde, ceai rooibos.

6. Alege fondul de ten potrivit
In cazul in care obisnuiesti sa aplici zilnic fond de ten, trebuie sa ai mare grija cum il alegi.
Nu-i asa ca de multe ori dupa aplicare ies in evidenta zonele uscate, iar rezultatul este unul nemultumitor..?
Daca te confrunti cu aceasta problema, alege un fond de ten hidratant, pe care il aplici peste o crema hranitoare. Evita sa folosesti pudra, iar pentru demachiere alege un lapte sau lotiune grasa. Ai grija sa exfoliezi tenul periodic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea Dumneavoastra conteaza...